Nieuwe Chef Kok

28 april 2021

Niels is de chef-kok bij Restaurant Quatre Bras. Deze gezellige en vrolijke jongen werd in 1982 geboren en heeft zijn hart verloren aan het mooie Best. Vanaf zijn 11e helpt hij zijn moeder mee in de keuken en is zijn liefde voor koken ontstaan. Vanaf dat moment wist hij het zeker, hij wil chef kok worden.

Hij heeft zichzelf opgewerkt van afwasser bij de Griek in Best tot chef kok bij diverse gerenommeerde fine dining restaurants in omgeving Eindhoven (Vida Pura in Valkenswaard, The Fat Angel in Eindhoven). Zijn kokscarrière begon op 16 jarige leerling bij Restaurant Quatre Bras. En dat Niels heuze kooktalenten had, werd duidelijk toen hij op zijn jonge leeftijd al mee de gerechten mocht bedenken. Op latere leeftijd kwam hij terug als sous chef bij Quatre Bras om vervolgens de stap naar chef kok te maken bij de andere restaurants.

Niels: “Ik heb altijd gezegd, als ze bij Quatre Bras een chef kok zoeken, dan wil ik die uitdaging aangaan!”

Wat is typerend aan zijn kookstijl? Niels kookt met uitgesproken smaken uit alle windrichtingen. Zijn motto is 'no waste' (geen voedselverspilling), local for localen zo min mogelijk plastic. 

Hij houdt erg van gezelligheid, drinkt graag een speciaal biertje met vrienden, heeft een super leuke vriendin waar hij ook graag voor kookt en houdt van hard werken met ‘de jongens’ in de keuken. Niels krijgt een brede glimlach als zijn gasten het verfijnde eten met de uitgesproken smaakcombinaties waarderen en de volgende keer weer terugkomen. Zijn doel is om elke dag het restaurant vol te hebben met gasten die voor zijn keukenkwaliteiten komen!

Terug naar nieuwsoverzicht