Menukaarten

BUSINESSLUNCH

 
Wisselend 2-gangenmenu met koffie naar keuze met huisgemaakte friandises 33.5 

BROOD ENZO

 
Carpaccio van rund / truffelmayonaise / pijnboompitten / Parmezaanse kaas
supplement ganzenleverkrullen

12.5 

6

Twee garnalenkroketten / gegrild brood / citroenmayonaise / salade / gerookte zalm

15 

Broodje pulled pork / smokey bbq saus / koolsla

17 

Clubsandwich met kip 'mexican style' / avocado / bacon / ei / nacho / guacamole 14 
Clubsandwich met krabsalade en zalm / komkommer / ei / citroenmayonaise 14
Twee bourgoundische kroketten / salade / mosterdmayonaise 9.75
Mozzarella en avocado frites / gerookte cocktailmayonaise / salade met pompoen 13
Tosti 2.0 a la croque monsieur / ham / kaas / duizend eilandendressing 6.75
12 uurtje / mini bagel met kruidenkaas en gerookte zalm / mini sandwich carpaccio / garnalenkroket / kopje kerriesoep 15
Focaccia warme geitenkaas / tijm-honing / little gem / rucola / pijnboompitten 11
3 gebakken eitjes / ham / kaas / spek 10
Sashimi / zalm / tonijn / soja / wasabi / gember / wakame salade 18.5

SOEPEN

 
Kerriesoep / appel / bieslook 7.75
Broccolisoep / katenspek / roggebrood 8.75
Rode linzensoep / kabeljauw rilette / zure room 8.75

SALADES

 
Bizarre / kip / kerrie / soja / aardbeien / pijnboompitten / aardbeiendressing 16

Caesar / Parmezaanse kaas / olijven / ei 
keuze uit: kip, gamba, mozzarella

15

Rundercarpaccio / Parmazaanse kaas / truffelmayonaise / sla
supplement ganzenlever 6

13

Salade niçoise  / tonijn / haricots verts / zwarte olijven / ansjovis / rode ui / ei / paprika

17.75

Hollandse garnalen en gerookte zalm / salade / zoetzure appel / avocadocrème / gerookte cocktailmayonaise

18

WARME GERECHTEN

 

Clare valley hamburger / brioche / kaas / spek / tomaat / augurk / friet / sla

18

Eend / paarse zoete aardappel / witlof / snijboon / koning oesterzwam / saus van kriek

26

Coquilles en argentijnse gamba's  / open ravioli / courgette spaghetti / lamsoor / gebrande gambasaus

26

Quiche van wortel (v) / tempeh / wortel vadouvan olie / hummus van wortel

22.5
Voor meer informatie over allergenen kunt u terecht bij uw gastheer of gastvrouw, zij zullen in overleg met de chef uw menu of gerecht aanpassen naar uw wensen.  

PRE ENTRÉES

 
Oesters / rode wijnazijn / citroen / sjalotten
drie stuks  9.5  • zes stuks  18.5 • negen stuks  28
 

Pata negra 
vijftig gram 10  • honderd gram  17  • tweehonderd gram  29

 

Anna Dutch Kaviaar / aardappelblinis
tien gram 20 • twintig gram 37,5 • vijftig gram 78

 

ENTRÉES

 

Makreel / dragon / Amsterdams ui / schaaldieren espuma 

15.5

Rundercarpaccio / rucola / Parmezaanse kaas / truffelmayonaise
Keuze uit:  ganzenlever of gamba’s

15.5

Forel / zeewiermayo / zebra tomaat / zeekraal

16.5

Ceasar / parelhoen / panna cotta van lil gem / olijfcrumble / ansjoviscrème

16

Feta / paarse bloemkool / appel-komkommer gelei en zoetzuur / witte koolijs

13.5

ENTRÉES CHAUDES

 
Kerriesoep / appel / bieslook 7.75
Broccolisoep / katenspek / roggebrood 8.75
Rode linzensoep / kabeljauw rilette / zure room 8.75
Zeeduivel / sojabonencrème / mini paksoi / dashi beurre blanc 15
Buikspek / piccalilly ijs / mosterd krokant 15.5

PIECE

 
Quiche van wortel (V) / tempeh / wortel vadouvan olie / hummus van wortel 22.5

Harder / rucola dauphines / tuinbonenragout / boterbonen / matcha hollandaise

 

24
Coquilles en Argentijnse gamba's / open ravioli / courgette spaghetti / lamsoor / gebrande gambasaus 26
Visgerecht / van het chef's menu 23

Ossenhaas / hasselback aardappel / royal chestnut / bosui / cepessaus
supplement: gebakken ganzenlever

32

7.75

Kalf / sucade en zwezerik / pommes fondant / topinambur  27.5
Eend / paarse zoete aardappel / witlof / snijboon / koning oesterzwam / saus van kriek 26
Vleesgerecht / van het chef's menu 23
 

Wij geven graag allergenen informatie.

Uw gastheer of gastvrouw zal in overleg met de chef uw menu of gerecht aanpassen naar uw wensen.

 

 

Desserts

 

DAME BLANCHE
Chocolade sponscake / chocolade saus / vanilleroomijs / witte chocoladepoeder

9.75

PISTACHE LOVE
Pistache financier / pistache mousse / karamelroomijs / sinaasappel compote 

9.75

MOVIE TIME

Popcorn mousse / mars roomijs / popcorn marsmello

9.75

FRIANDISES

Huisgemaakte zoete lekkernij

6

DESSERT VAN HET MENU

9

 

Fromage

 

 

We serveren er sinaasappel citroengras compote, groentestroop en een sinaasappel muffin bij.

Valencay

Geitenkaas gemaakt van rauwe melk waar een gezouten houtskool as laag over gedaan wordt voor een rijke zachte smaak.

Parail des Cabasses

Schapenkaas van rauwe melk volledig met de hand gemaakt heerlijk lobbig van structuur. Geeft een lichte prikkeling in de mond met de smaak van walnoot.

Coulommiers AOC

Deze rauwe koemelk kaas staat bekend om zijn mooie smaaktonen van vers gebrande noten en omdat hij de leeftijd van 10 weken heeft bereikt, is deze mooi zacht van structuur zijn.

Remmeker Rijp

De kaas word gemaakt van koemelk met een hoog vetgehalte en caroteen. Het gevolg hiervan is een zeer romige kaas, die ook nog eens een mooie intense gele kleur heeft, de kaas word op een zo natuurlijk mogelijke wijze gemaakt.

Condio Di Treviso

De kaas word een week ingelegd met kruiden. Vervolgens wordt hij op stro minimaal 4 tot 6 maanden opgelegd in Treviso.

Cabourg

Deze halfharde kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een rijpingstijd van minimaal 2 maanden. De smaak is mild met een aangenaam ziltige smaak.

Vieux Boulogne

Een mooie rood florakaas welke wordt gemaakt bij de kust van Boulogne van rauwe koeienmelk. De korst is met bier gewassen, half zacht.

Blue Dáuvergne Farmier

Een rauwe koemelk blauw florakaas waar de penicillium roqueforti schimmel gebruikt wordt. De kaas heeft een stevige structuur en smaakt redelijk mild. 

 

 

Wijnen

     

Mousserende wijnen:

Per glas: Per fles:

Vilarnau Cava Brut Reserva, Pènedes, Spanje

Frisse cava met tonen van appel, citrus en fijne mineraliteit inde afdronk.

6.95 33.5

Prosecco, Scudo Platina DOCG Val D'oca, Valdobbiadene, Italië

Aroma's van acacia en wilde rozen. Sterke aanzet, gevolgd door milde zuren, fijne pareling, fruitige afdronk.

6.95 33.5

Nicolas Feuillatte Brut Réserve, Champagne, Frankrijk

Klassieke blend van Pinot Noir, Meunir en Chardonnay, tonen van amandel, hazelnoot en brioche.

10.25  57.5

Witte wijnen:

   

Chardonnay Mavida, Maipo Valley, Chili

Goed gebalanceerde witte wijn met aramo's van voornamelijk tropische vruchten zoals meloen en ananas.

4.25 20.95

Suavignon Blanc, Landskroon, Paarl, Zuid-Afrika

Een vlotte witte wijn met toetsen van groene vijgen en een zekere grassigheid, typisch voor de sauvignon blanc, Frisse afdronk.

4.25 20.95

Pinot Grigio Bio, Disegno, Veneto, Italië

Frisse minerale wijn met wit fruit zoals peer en appel.

6.25 29.5

Verdejo, Fuente Elvira, Spanje

Fruitige wijn met appel, perzik en een fris zomerse afdronk.

6.5 31.5

Boschendal Sauvignon Blanc Grande Cuvée, Franschoek, Zuid-Afrika

Frisdroge harmonieuze witte wijn met aroma's van passievrucht en citrus.

7.25 34.5
Boschendal Chardonnay, Franschoek, Zuid-Afrika

Mooie wijn met tonen van citrus, tropisch fruit, romige afdronk.

7.25 34.5

Rosé wijnen:

   
Pinot Grigio Blush, Vinicola Sartori, Italië

Delicate frisse wijn, met een zachte afdronk.

4.25 20.95 

Château d'Esclans Whispering Angel, Provence, Frankrijk

Geweldige wijn voor de fijnproever. Typische Provence stijl. Aardbeien en abrikozen in de smaak met een lange afdronk.

8 38.5

Rode wijnen:

   

Cabernet Sauvignon, Urmeneta, Central Valley, Chili

Vol en licht romig van structuur, lekker veel zwart fruit zoals bramen, bessen en kersen.

4.25 20.95

Tormaresca NèPriCa, Puglia, Italië

Perfect in balans. Zwarte kersen, aanwezige tannines en perfect op dronk.

6.25 29.5

Pinot Noir, Les Parcs, Domaine Guy Allion

Lekker sappig, rode kersen en aardbeien, levendig en open, elegant en een tikje aards

6.75 32.5
Clasico merlot, Bodega Sattano

Rijp rood fruit als bramen, pruimen en kersen, hint van cacao, tabak en leer. 

7 33.5

Carmenere reserva, Casa Silva, Valle de Colchagua, Chili

Volle rode wijn met rijp fruit en tonen van jam en vanille door houtrijping.

7.25 34.5

Tempranillo Reserva, Beronia, Rioja, Spanje

Volle en krachtige rode wijn met geuren van cacao, vanille en cederhout

8.25 39.5

Witte wijnen:

Per fles:

Sauvignon Blanc-Semillon, Cuvee Clemence, Bordeaux, Frankrijk

Aroma's van pompelmoes, witte perzik. Fruitige aanzet, lange geparfumeerde afdronk met lichte vanille.

32.5

Raul Jaboulet Aîné Paralellèle 45 Blanc, Rhône, Frankrijk

Elegante stuivende wijn met tonen van peer en amandel In de afdronk een prettig zuurtje en aanhoudende mineraliteit.

36.5

Chardonnay, Lanzerac, Stellenbosch, Zuid-Afrika

Aroma's van vanille, boter en honing. Vol en mollig met ingetogen fruit. Krachtig met een fijne zuurheid. Lange volle afdronk

37.5

Pinot Grigio-Riesling-Manzoni, Castello del Trebbio, Toscane, Italië

Aroma’s van peer en witte bloemen. Fruitig, sappig met mooie zuren. Florale afdronk

39.5

Albarino, Bodega Sucesores Benito Santos, Rias Baixas, Spanje

Heerlijke, zomerse wijn met aroma’s van abrikoos, perzik en citrus. Elegant met een zachte, frisdroge smaak en minerale afdronk

42.5

Antão Vaz-Arinto-Roupeiro-Semillion, Esporão Reserva,  Alentejo, Portugal

Complexe houtgerijpte wijn met veel fruit als perzik en meloen, romige smaak met lengte

45

Sancerre, Domaine du Curot, Loire, Frankrijk

Aangename, stuivende geur van citrus, groene appel en buxus.  De smaak is lekker verfrissend met levendige zuren en een ronde finale

48

Quinta 5th Generation, Casa Silva, Colchagua Valley, Chili

Complexe wijn met rijp fruit als ananas, abrikoos en kruisbos. Mooi hout met een kruidige en krachtige finale

Meursault, Domaine J.M. Bouzerau, Bourgogne, Frankijk

Complexe, houtgerijpte en klassieke Bourgogne met aroma’s van verse boter, brioche, honing en meloen, lange afdronk

54.5



75

 

Rode wijnen:

 

Barbera d'Alba, Prunotto, Piemonte, Italië

Een zachte barbera, een echte explosie van fruit in je mond, heerlijk jong drinken

34.5

Valpolicella Ripasso Superiore, Giarola, Veneto, Italië

Rijpe pruimen, zwarte kersen, kaneel, heel rijk, maar ook lekkere zuren en sap. Verleidelijk en zacht, met een lange afdronk

42.5

Spice Route Chakalaka, Western Coast, Zuid Afrika

In de neus pruimen en rijp zwart fruit, kruidnagel, tabak en vanille. Zeer rijke structuur, rijpe tannines en een heel licht restzoetje

46.5

Malbec, Atamisque, Mendoza, Argentinië

Aroma’s van violet en rijp zwart fruit met subtiele tonen van koffie en cacao. Smaak van zwarte bessen, pruim, zachte tannines, lange afdronk

48

Pomerol, Chateau Vieux Cardinal, Bordeaux, Frankrijk

Aroma's van rood fruit en geroosterd brood. Krachtige afdronk versterkt door de houtlagering

49.5

Carmenere, Microterroir de Los Lingues, Casa Silva, Colchagua Valley, Chili

Volle en verleidelijke wijn, rijk en rijp met confiture, zoete pruimen en vijgen, krachtig maar niet te zwaar. Tonen van koffie, leer en tabak

67.5

Cabernet Sauvignon, Black Stallion, Napa Valley, U.S.A

Prachtige, jamachtige geur van bosbessen en bramen, vanille, mint en toast. Rijke, zachte smaak met vooral bramen, cassis en pruimen, in de lange afdronk cacao en mokka tonen

 75

Dessert wijnen:

Per glas: Per fles:

Bovlei, Special Late Harvest, Hanepoot, Wellington, Zuid-Afrika

Tropische aroma’s, zeer fruitige en volle smaken, mooie zuren in de afdronk

5.75 27.5

Bimbadgen, Botrytis senillon, Hunter Valley, Australië

Volle zoete bortrytis wijn met sinaasappel, abrikoos en vanille.

6.75 32.5

 

FINGERFOOD & BITES

 
Appeltaart / slagroom

4.25

Oester / rode wijnazijn / sjalot / citroen (3 stuks) 9.5
Pata negra (50 gram) 10
Portie olijven 4
Chorizo kroketjes / cocktailsaus (3) 4.5
Kerrie masala kroketjes (3) 4.5
Bourgondische bitterballen / fijne mosterd (8) 6.75
Pata negra / sec / 100 gram 17
Gamba's / knoflookolie / knoflookmayonaise (6) 9.75
Kaasplankje / 7 soorten /  13
Krokante kip / chilimayonaise (8) 6.5
Mini broodjes / truffelmayonaise 7.75

PLANKEN

 
Meat & cheese platter
met o.a. kaas, charcuterrie, bitterballen, krokante kip, 
18.5

Bienvenue chez nous! Een bijzonder warm welkom bij Restaurant Quatre Bras. Onze menukaart wordt met regelmaat vernieuwd, en blijft u zo verrassen met alle verschillende gerechten en smaakcombinaties die ons restaurant te bieden heeft. Een echte aanrader zijn onze surprise menu’s, vers bereid door onze keuken brigade onder leiding van Frank Snoek. Er wordt een prachtige samenstelling gemaakt van verse streekproducten, en de meest interessante smaaksensaties passeren de revue. Wij hopen dat u ultiem gaat genieten van de culinaire beleving die ons restaurant u te bieden heeft. Bon apétit!

Cordialement, Sophie van Genugten

Speciaal dank voor mijn team