Menukaarten

BUSINESSLUNCH

 
Wisselend 2-gangenmenu met koffie naar keuze met huisgemaakte friandises 33.5 

BROOD ENZO

 
Carpaccio van rund / truffelmayonaise / pijnboompitten / Parmezaanse kaas
supplement ganzenleverkrullen

12.5 

6

Twee garnalenkroketten / gegrild brood / citroenmayonaise / salade / gerookte zalm

15 

Broodje pulled pork / smokey bbq saus / koolsla

17 

Clubsandwich met kip 'mexican style' / avocado / bacon / ei / nacho / guacamole 14 
Clubsandwich met krabsalade en zalm / komkommer / ei / citroenmayonaise 14
Twee bourgoundische kroketten / salade / mosterdmayonaise 9.75
Mozzarella en avocado frites / gerookte cocktailmayo / salade met pompoen 13
Tosti 2.0 a la croque monsieur / ham / kaas / duizend eilandendressing 6.75
12 uurtje / mini bagel met kruidenkaas en gerookte zalm / mini sandwich carpaccio / garnalenkroket / kopje kerriesoep 15
Focaccia warme geitenkaas / tijm-honing / little gem / rucola / pijnboompitten 11
3 gebakken eitjes / ham / kaas / spek 10
Sashimi / zalm / tonijn / soja / wasabi / gember / wakame salade 18.5

SOEPEN

 
Kerriesoep / appel / bieslook 7.75
Pompoen (V) / zure room / buikspek 8.75
Hollandse garnalensoep / venkel / hollandse garnalen 9.75

SALADES

 
Caesar / Parmezaanse kaas / olijven / ei / keuze uit: kip,gamba of mozzarella 15
Bizarre / kip / kerrie / soja / aardbeien / pijnboompitten / aardbeiendressing 16

Rundercarpaccio / Parmazaanse kaas / truffelmayonaise / sla
supplement ganzenlever 6

13
Nicoise / tonijn / haricots verts / zwarte olijven / ansjovis / rode ui / ei / paprika 17.75

Hollandse garnalen en gerookte zalm / salade / zoetzure appel / avocadocrème / gerookte cocktailmayonaise

18

WARME GERECHTEN

 
Clare valley hamburger / brioche / kaas / spek / tomaat / augurk / friet / sla 18
Waardvarken / filet / rib fingers / paarse spitskool / Peruaanse aardappel / rozemarijn en zwarte knoflooksaus 25
Gamba's en coquille / Peruaanse aardappel / paarse spitskool / saffraansaus 22
Quinoa / tomaatcompôte / aubergine / gepofte pompoensaus 22.5
Voor meer informatie over allergenen kunt u terecht bij uw gastheer of gastvrouw, zij zullen in overleg met de chef uw menu of gerecht aanpassen naar uw wensen.  

ALL INCLUSIVE MENU QUATRE BRAS

 
Vijfgangenmenu met bijpassende wijnen, koffie naar keuze en huisgemaakte friandises   79.75

PRE ENTRÉES

 

Anna Dutch kaviaar / aardappel / kruidenwafel
tien gram 20 - twintig gram 37,5 - vijftig gram 78

 
Oesters / rode wijnazijn / citroen / sjalotten
drie stuks 9.5 - zes stuks 18.5 - negen stuks 28
 

Pata negra 
vijftig gram 10 - honderd gram 17 - tweehonderd gram 29

 

ENTRÉES

 

Hollandse garnalen / suikersla / zoetzure appel / gerookte cocktailmayonaise  

16.5
Zalm met Argentijnse gamba's / komkommer / venkel / basilicum 15.5

Rundercarpaccio / rucola / Parmezaanse kaas / truffelmayonaise
Keuze uit:  ganzenlever of gamba’s

15
Pastrami van eend / meloeskes / mosterdzaad / gepofte platte rijst / umeshu 15.5

Geitenkaas (V) / pompoen structuren / hazelnootcrumble / dijonmosterd

13.5

ENTRÉES CHAUDES

 
Hollandse garnalensoep / venkel / Hollandse garnalen 9.75

Pompoensoep (V) / zure room / buikspek

8.75
Coquille / open ravioli / spinazie / kaviaar / gebrande krabsaus 16.75
Ganzenlever / gekonfijte appel / sauternes kaviaar / brioche / sauternes saus 15.5

PIECE

 
Quinoa (V) / tomaatcompote / aubergine / gepofte pompoensaus 22.5
Dorade / krab- en snijbonenmousseline / courgette / gebrande krabsaus 24
Kabeljauw / aardappel kabeljauwterrine / gegrilde roodlof / postelein / saffraansaus 25
Visgerecht / van de maand 23.5

Dry aged entrecote / doperwtendauphine / courgette / mais / gepofte sjalotsaus 
Supplement: gebakken ganzenlever vijftig gram 7.75

32

 

Duo van lam / filet en rack / zoete bieten aardappeltaartje / romanesco / aceto saus  27

Waardvarken / filet en rib fingers / paarse spitskool / Peruaanse aardappel / rozemarijn en zwarte knoflooksaus

25

 

Vleesgerecht  / van de maand

23.5

 

Wij geven graag allergenen informatie.

Uw gastheer of gastvrouw zal in overleg met de chef uw menu of gerecht aanpassen naar uw wensen.

 

 

Desserts

 

PINK LADY
Ruby chocolademousse / yoghurt / frambozensorbet

9.75

ARE YOU NUTS
Hazelnoot / karamel / vanille gelei

9.75

HAMMERTIME
Parfait van koffie en amaretto / chocoladekogel / mascarponemousse / lange vinger biscuit

9.75

DESSERT
van de maand

9

FRIANDISES
Huisgemaakte zoete lekkernijen

6

 

Fromage

 

 

13

Onze kaas expert heeft voor Quatre Bras een zevental kazen samengesteld op het kaasplateau. Wij serveren er gestoofde perencompôte, groentenstroop en een rozemarijn madeleine bij.

Robiola Di Capra San Lorrenzo

Afkomstig uit de Piëmonte, Italië smaak is fris en romig

Chevre Buche Blanche

uit Parthenay, West-Frankrijk gemaakt van rauwe geitenmelk. Ook deze valt onder de smaak van fris en romig

Cravanzina

Een topper uit de Piëmonte, Italië. Deze kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koe- en schapenmelk. De smaak is fris en vol met subtiele tonen van champignons en noten.

Sao Jorge 7 Meses

Deze kaas is afkomstig van het eiland Sao Jorge in de Portugese Azorenarchipel. Het gras op dit vulkaaneiland zorgt voor een rijke, ietwat peperige smaak.

Condio Di Treviso

De kaas word een week ingelegd met kruiden. Vervolgens wordt hij op stro minimaal 4 tot 6 maanden opgelegd in Treviso.

Rocher Nantais

Een roodflorakaas uit Nantes, gewassen met pekel. In de kaas komen duidelijke boter-tinten naar voren

Shropshire Blue

De structuur van de kaas is stevig, maar smelt op de tong als boter. De smaak is in eerste instantie vrij mild, maar vervolgens komt er toch een lekker pikantje naar voren.

 

 

 

Wijnen

     

Mousserende wijnen:

Per glas: Per fles:

Vilarnau Cava Brut Reserva, Pènedes, Spanje

Frisse cava met tonen van appel, citrus en fijne mineraliteit inde afdronk.

6.95 33.5

Prosecco, Scudo Platina DOCG Val D'oca, Valdobbiadene, Italië

Aroma's van acacia en wilde rozen. Sterke aanzet, gevolgd door milde zuren, fijne pareling, fruitige afdronk.

6.95 33.5

Nicolas Feuillatte Brut Réserve, Champagne, Frankrijk

Klassieke blend van Pinot Noir, Meunir en Chardonnay, tonen van amandel, hazelnoot en brioche.

10.25  57.5

Witte wijnen:

   

Chardonnay Mavida, Maipo Valley, Chili

Goed gebalanceerde witte wijn met aramo's van voornamelijk tropische vruchten zoals meloen en ananas.

4.25 20.95

Suavignon Blanc, Landskroon, Paarl, Zuid-Afrika

Een vlotte witte wijn met toetsen van groene vijgen en een zekere grassigheid, typisch voor de sauvignon blanc, Frisse afdronk.

4.25 20.95

Pinot Grigio Bio, Disegno, Veneto, Italië

Frisse minerale wijn met wit fruit zoals peer en appel.

6.25 29.5

Verdejo, Fuente Elvira, Spanje

Fruitige wijn met appel, perzik en een fris zomerse afdronk.

6.5 31.5

Boschendal Sauvignon Blanc Grande Cuvée, Franschoek, Zuid-Afrika

Frisdroge harmonieuze witte wijn met aroma's van passievrucht en citrus.

7.25 34.5
Boschendal Chardonnay, Franschoek, Zuid-Afrika

Mooie wijn met tonen van citrus, tropisch fruit, romige afdronk.

7.25 34.5

Rosé wijnen:

   
Pinot Grigio Blush, Vinicola Sartori, Italië

Delicate frisse wijn, met een zachte afdronk.

4.25 20.95 

Château d'Esclans Whispering Angel, Provence, Frankrijk

Geweldige wijn voor de fijnproever. Typische Provence stijl. Aardbeien en abrikozen in de smaak met een lange afdronk.

8 38.5

Rode wijnen:

   

Cabernet Sauvignon, Urmeneta, Central Valley, Chili

Vol en licht romig van structuur, lekker veel zwart fruit zoals bramen, bessen en kersen.

4.25 20.95

Tormaresca NèPriCa, Puglia, Italië

Perfect in balans. Zwarte kersen, aanwezige tannines en perfect op dronk.

6.25 29.5

Pinot Noir, Les Parcs, Domaine Guy Allion

Lekker sappig, rode kersen en aardbeien, levendig en open, elegant en een tikje aards

6.75 32.5
Clasico merlot, Bodega Sattano

Rijp rood fruit als bramen, pruimen en kersen, hint van cacao, tabak en leer. 

7 33.5

Carmenere reserva, Casa Silva, Valle de Colchagua, Chili

Volle rode wijn met rijp fruit en tonen van jam en vanille door houtrijping.

7.25 34.5

Tempranillo Reserva, Beronia, Rioja, Spanje

Volle en krachtige rode wijn met geuren van cacao, vanille en cederhout

8.25 39.5

Witte wijnen:

Per fles:

Sauvignon Blanc-Semillon, Cuvee Clemence, Bordeaux, Frankrijk

Aroma's van pompelmoes, witte perzik. Fruitige aanzet, lange geparfumeerde afdronk met lichte vanille.

32.5

Raul Jaboulet Aîné Paralellèle 45 Blanc, Rhône, Frankrijk

Elegante stuivende wijn met tonen van peer en amandel In de afdronk een prettig zuurtje en aanhoudende mineraliteit.

36.5

Chardonnay, Lanzerac, Stellenbosch, Zuid-Afrika

Aroma's van vanille, boter en honing. Vol en mollig met ingetogen fruit. Krachtig met een fijne zuurheid. Lange volle afdronk

37.5

Pinot Grigio-Riesling-Manzoni, Castello del Trebbio, Toscane, Italië

Aroma’s van peer en witte bloemen. Fruitig, sappig met mooie zuren. Florale afdronk

39.5

Albarino, Bodega Sucesores Benito Santos, Rias Baixas, Spanje

Heerlijke, zomerse wijn met aroma’s van abrikoos, perzik en citrus. Elegant met een zachte, frisdroge smaak en minerale afdronk

42.5

Antão Vaz-Arinto-Roupeiro-Semillion, Esporão Reserva,  Alentejo, Portugal

Complexe houtgerijpte wijn met veel fruit als perzik en meloen, romige smaak met lengte

45

Sancerre, Domaine du Curot, Loire, Frankrijk

Aangename, stuivende geur van citrus, groene appel en buxus.  De smaak is lekker verfrissend met levendige zuren en een ronde finale

48

Quinta 5th Generation, Casa Silva, Colchagua Valley, Chili

Complexe wijn met rijp fruit als ananas, abrikoos en kruisbos. Mooi hout met een kruidige en krachtige finale

Meursault, Domaine J.M. Bouzerau, Bourgogne, Frankijk

Complexe, houtgerijpte en klassieke Bourgogne met aroma’s van verse boter, brioche, honing en meloen, lange afdronk

54.5



75

 

Rode wijnen:

 

Barbera d'Alba, Prunotto, Piemonte, Italië

Een zachte barbera, een echte explosie van fruit in je mond, heerlijk jong drinken

34.5

Valpolicella Ripasso Superiore, Giarola, Veneto, Italië

Rijpe pruimen, zwarte kersen, kaneel, heel rijk, maar ook lekkere zuren en sap. Verleidelijk en zacht, met een lange afdronk

42.5

Spice Route Chakalaka, Western Coast, Zuid Afrika

In de neus pruimen en rijp zwart fruit, kruidnagel, tabak en vanille. Zeer rijke structuur, rijpe tannines en een heel licht restzoetje

46.5

Malbec, Atamisque, Mendoza, Argentinië

Aroma’s van violet en rijp zwart fruit met subtiele tonen van koffie en cacao. Smaak van zwarte bessen, pruim, zachte tannines, lange afdronk

48

Pomerol, Chateau Vieux Cardinal, Bordeaux, Frankrijk

Aroma's van rood fruit en geroosterd brood. Krachtige afdronk versterkt door de houtlagering

49.5

Carmenere, Microterroir de Los Lingues, Casa Silva, Colchagua Valley, Chili

Volle en verleidelijke wijn, rijk en rijp met confiture, zoete pruimen en vijgen, krachtig maar niet te zwaar. Tonen van koffie, leer en tabak

67.5

Cabernet Sauvignon, Black Stallion, Napa Valley, U.S.A

Prachtige, jamachtige geur van bosbessen en bramen, vanille, mint en toast. Rijke, zachte smaak met vooral bramen, cassis en pruimen, in de lange afdronk cacao en mokka tonen

 75

Dessert wijnen:

Per glas: Per fles:

Bovlei, Special Late Harvest, Hanepoot, Wellington, Zuid-Afrika

Tropische aroma’s, zeer fruitige en volle smaken, mooie zuren in de afdronk

5.75 27.5

Bimbadgen, Botrytis senillon, Hunter Valley, Australië

Volle zoete bortrytis wijn met sinaasappel, abrikoos en vanille.

6.75 32.5

 

FOOD

 
Appeltaart / vers van bakker Paul uit Best / slagroom 4
Oester / rode wijnazijn / sjalot / citroen 3
Portie olijven 3.5
Garnalenkroket / cocktailsaus 3
Zwezerikkroket / truffel / truffelmayonaise 3
8 Bitterballen / fijne mosterd 6.5
Pata negra / sec / 100 gram 12.5
6 Gamba's / knoflookolie / knoflookmayonaise 9.5
Charcutterie / fuet / mortadella / chorizo 14.5
Kaasplankje / 7 soorten / tomatenchutney / vijgenchutney / madeleine rozemarijn 13
Krokante kip / chilimayonaise 6
10 Joepies / mini broodjes / tapenades 7.5

Sashimi / tonijn / zalm / soja / wasabi / gember

 

18.25

Sharing platters voor +/- 2 personen

 
Meat & cheese platter
met o.a. kaas, charcuterrie, olijven, krokante kip, 
16.5
Luxury platter
met o.a. oesters, pata negra, gamba's, garnalenkroket
21.5

Bienvenue chez nous! Een bijzonder warm welkom bij Restaurant Quatre Bras. Onze menukaart wordt met regelmaat vernieuwd, en blijft u zo verrassen met alle verschillende gerechten en smaakcombinaties die ons restaurant te bieden heeft. Een echte aanrader zijn onze surprise menu’s, vers bereid door onze keuken brigade onder leiding van Frank Snoek. Er wordt een prachtige samenstelling gemaakt van verse streekproducten, en de meest interessante smaaksensaties passeren de revue. Wij hopen dat u ultiem gaat genieten van de culinaire beleving die ons restaurant u te bieden heeft. Bon apétit!

Cordialement, Sophie van Genugten

Speciaal dank voor mijn team