Menukaarten

BUSINESSLUNCH

 
Wisselend 2-gangenmenu met koffie naar keuze met huisgemaakte friandises 32.5 

BROOD ENZO

 
Carpaccio van rund / pestomayonaise / pijnboompitten / Parmezaanse kaas
supplement ganzenleverkrullen
12 
 Broodje pulled pork / smokey bbq saus / koolsla 16.5 
 Clubsandwich met kip 'mexican style' / avocado / bacon / ei / nacho / guacamole 13.5 
Clubsandwich met krabsalade en zalm / komkommer / ei / citroenmayonaise 13.5
2 garnalenkroketten / citroenmayonaise / gerookte zalm / gegrild brood 14.5
Tosti 2.0 a la croque monsieur / ham / kaas / duizend eilandendressing 6.5
2 bourgondische kroketten / brood / salade / mosterd 9.5
12 uurtje / mini bagel met kruidenkaas en gerookte zalm / mini sandwich carpaccio / garnalenkroket / kopje kerriesoep 14.5
2 Kaaskroketten / tomatenmousse / rucola / gebrande mais 11.5
3 gebakken eitjes / ham / kaas / spek 9.75
Focaccia geitenkaas / tijm-honing / little gem / rucola / pijnboompitten 10.5
Sashimi / zalm / tonijn / soja / wasabi / gember 18.25
   

Soepjes

 
Kerriesoep / appel / bieslook 7.5
Gepofte paprikasoep (v) / ossenstaart / basilicumschuim 8.5
Langoustine bouillon / wentelteefje / Argentijnse gamba / saffraanmayonaise 9.5

Salades

 
Caesar / parmezaan / olijven / keuze uit: kip,gamba of mozzarella 14.5
Bizarre / kip / kerrie / soja / aardbeien / pijnboompitten / aardbeiendressing 15.5
Carpaccio van rund / truffelmayo / parmezaan / sla 12.5
Nicoise / tonijn / haricots verts / zwarte olijven / ansjovis / rode ui / ei / croutons 17.5
Argentijnse gamba's / salade / avocado / gerookte mayonaise / groene appel  18.25
   
   

Warme gerechten

 
Clare valley hamburger / brioche / kaas / spek / tomaat 17.5
Eendenborst / eendbitterbal / aardappel-portobelloterrine / knol / truffel / courgette / Pedro Ximenez saus 24.5
Gamba's / tuinkruiden couscous / venkelsalade / beurre blanc 21.5
Risotto manchego / bereidingen van manchego / venkel / prei 22
   
Voor meer informatie over allergenen kunt u terecht bij uw gastheer of gastvrouw, zij zullen in overleg met de chef uw menu of gerecht aanpassen naar uw wensen.  

SURPRISE MENU MET WIJNEN

 
driegangen:    € 35,50 / bijpassende wijnen: € 22,00  
viergangen:     € 41,50 / bijpassende wijnen: € 29,00  
vijfgangen:      € 47,50 / bijpassende wijnen: € 36,00  

PRE ENTRÉES

 

Anna Dutch kaviaar / aardappel-kruidenwafel
10 gram 19.5 - 20 gram 36,5 - vijftig gram 77,5

 
Oesters / rode wijnazijn / citroen / sjalotten
drie stuks 9 - zes stuks 18 - negen stuks 27
 

Spaanse pata negra 
100 gram 14 - 200 gram 28

 

 

ENTRÉES

 

Tartaar van rund / dooier / augurkgelei / appelkappers / gerookte mayonaise / krokante ui  

15
Tonijn / gegrild / tartaar / rode biet / dashigelei 14.5

Rundercarpaccio / rucola / Parmezaanse kaas / truffelmayonaise
Keuze uit:  ganzenlever of gamba’s

14.75
Gebrande makreel / beurre noisette / wilde gepofte rijst / sepia / preicompôte 14.5

Avocado en watermeloen (V) / avocado-watermeloentartaar / tomatenschuim / wasabikroepoek

13

ENTRÉES CHAUDES

 
Gepofte paprikasoep (v) / ossenstaart / basilicumschuim 8.5
Langoustine bouillon / wentelteefje / saffraanmayonaise / Argentijnse gamba 9.5
Argentijnse gamba en Anna Dutch kaviaar / paprikacrème / kerriekroepoek / bleekselderij / basilicumschuim 16.5
Varkenswang / topinamboer / bimi / tijmsaus 14

PIECE

 
Risotto manchego ( V ) / bereidingen van manchego / venkel / prei 22
Corvina / groene kruidencouscous / sugar snaps / romanesco / râs el hânoutsaus 25.5
Roodbaars / paarse-zoete aardappel / bleekselderij / snijbonen / beurre blanc van zeewier 23.5
Zeebaars / tuinkruiden-aardappeltortilla / navet / mini mais / lavas / beurre blanc 23.5

Runderhaas / wortelcrème / peterseliewortel / sugar snaps / zoete aardappel / zwarte peper-whiskeysaus

supplement: ganzenlever vijftig gram  7.5

32
Trio van lam / filet / sukade / zwezerik / polenta / tomaat-paprikachutney / rozemarijnsaus 27.5

Eendenborst / eendbitterbal / aardappel-portobello-terrine / knol / truffel / courgette / Pedro Ximenez saus

24.5

 

 

Wij geven graag allergenen informatie.

Uw gastheer of gastvrouw zal in overleg met de chef uw menu of gerecht aanpassen naar uw wensen.

 

 

Desserts

 

RED FRUIT FOREST
roodfruit parfait / financier / vanillecrème 
Dessertwijn tip:
Muscat de Rivesaltes 'Sweet South' Roussillon, Zuid Frankrijk

9.5

6.5

PÊCHE MELBA
perzikmousse / compôte / perzik-ijs
Dessertwijn tip:
Giarola Passito Monte 40 Rosso, Veneto, Italië

9.5

6.5

HAMMERTIME
vanille-citroenparfait / chocoladesaus / witte chocolademousse / citrus-vanille-gel
Dessertwijn tip:
Castillo de Molina Reserva Late Harvest, Chili

9.5


6

FRIANDISES
huisgemaakte zoete lekkernijen 

6

 

Fromage

 

 

dertien euro

Onze kaas expert heeft voor Quatre Bras een zevental kazen samengesteld op het kaasplateau. We serveren er worteljam, groentenstroop en een rozemarijn madeleine bij.

Banon

Afkomst: Noord Provence | Smaak: pittig met lichtzoete tonen

Brie de Melun

Afkomst: Zuidoosten van Parijs | Smaak: aardse smaak

Remeker Pril

Afkomst: Lunteren | Smaak: romige botersmaak

Appenzeller

Afkomst: Zuidenlijk van de Bodensee | Smaak: kruidig

Le Ch’Ti

Afkomst: Franse Ardennen | Smaak: rijk met subtiel rozemarijn

Erborinato di Pecora Pusteria

Afkomst: Italiaanse deel van Tirol | Smaak: romig met tonen van karamel

Blue Stilton Stevenson Reserve

Afkomst: tussen Birmingham en Sheffield | Smaak: ziltige tonen

 

 

 

Wijnen

     

Mousserende wijnen:

Per glas: Per fles:

Vilarnau Cava Brut Reserva, Pènedes, Spanje

Frisse cava met tonen van appel, citrus en fijne mineraliteit inde afdronk.

7.5 34.5

Prosecco, Sudo Platina DOCG Val D'oca, Valdobbiadene, Italië

Aroma's van acacia en wilde rozen. Sterke aanzet, gevolgd door milde zuren, fijne pareling, fruitige afdronk.

7.5 34.5

Nicolas Feuillatte Brut Réserve, Champagne, Frankrijk

Klassieke blend van Pinot Noir, Meunir en Chardonnay, tonen van amandel, hazelnoot en brioche.

10.75  5.95

Witte wijnen:

   

Chardonnay Mavida, Maipo Valley, Chili

Goed gebalanceerde witte wijn met aramo's van voornamelijk tropische vruchten zoals meloen en ananas.

4.25 20.95

Suavignon Blanc, Landskroon Paarl, Zuid-Afrika

Een vlotte witte wijn met toetsen van groene vijgen en een zekere grassigheid, typisch voor de sauvignon blanc, Frisse afdronk.

4.25 20.95

Pinot Grigio, Disegno, Veneto, Italië

Frisse minerale wijn met wit fruit zoals peer en appel.

6.25 29.5

Verdejo Rueda, Fuente Elvira, Spanje

Fruitige wijn met appel, perzik en een fris zomerse afdronk.

6.5 31.5

Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée, Franschoek, Zuid-Afrika

Frisdroge harmonieuze witte wijn met aroma's van passievrucht en citrus.

6.95 33.95
Boschendal 1685, Chardonnay, Franschoek, Zuid-Afrika

Mooie wijn met tonen van citrus, tropisch fruit, romige afdronk.

6.95 33.95

Rosé wijnen:

   
Pinot Grigio Blush, Vinicola Sartori, Italië

Delicate frisse wijn, met een zachte afdronk.

4.25 20.95 

Château d'Esclans Whispering Angel, Provence, Frankrijk

Geweldige wijn voor de fijnproever. Typische Provence stijl. Aardbeien en abrikozen in de smaak met een lange afdronk.

7.95 38.5

Rode wijnen:

   

Cabernet Sauvignon, Urmeneta, Central Valley, Chili

Vol en licht romig van structuur, lekker veel zwart fruit zoals bramen, bessen en kersen.

4.25 20.95

Tormaresca NèPriCa, Puglia, Italië

Perfect in balans. Zwarte kersen, aanwezige tannines en perfect op dronk.

6.25 32.5

Paul Jaboulet Aîné Parallèle 45 Rouge, Rhôhne, Frankrijk

Een heerlijke Cates du Rhone vol drop, rood fruit en vanille.

6.75 32.5
Malbec, Serbal , Mendoza, Argentinië

Krachtige rode wijn met aroma’s van zwarte bessen en pruimen.

7.5 36.5

Carmenere reserva, Casa Silva, Valle de Colchagua, Chili

Volle rode wijn met rijp fruit en tonen van jam en vanille door houtrijping.

6.95 33.95

Witte wijnen:

Per fles:

Macabeao-Sauvignon Blanc, Yuntero, Castilla- La Mancha, Spanje

Aroma's van peer, meloen en wilde bloemen. Aangename aromische afdronk.

28.5

Tüzko Grüner Veltliner, Bátaapáti, Hongarije

Mooie droge wijn met veel fruit, met name citrus, witte peper en een aangename zuurgraad.

29.5

Raul Jaboulet Aîné Paralellèle 45 Blanc, Rhône, Frankrijk

Elegante stuivende wijn met tonen van peer en amandel In de afdronk een prettig zuurtje en aanhoudende mineraliteit.

32.5

Herdade do Esporão Reserva, Antão Vaz, Alentejo, Portugal

Volle witte wijn, toast, rijpe meloen en perzik. Vanille door elegante houtrijping.

38.5

Sancerre Alain Gueneau, Sauvignon Blanc, "La Guiberte" Loire, Frankrijk

Aroma's van buxus, pompelmoes en perzik. Frisse droge smaak, fruitig, mineraal en zacht.

39.5

Jackson Estate, ‘’Stich’’, Sauvignon Blanc, Marlborough, Nieuw-Zeeland

Toonaangevende Sauvignon Blanc, stuivend, tropisch fruit en verfijnde mineralen.

44.5

Antinori Vermentino, Toscane, Italië

Intense en aromatische wijn. Delicate fruitaroma's zoals citrus, abrikoos en gele perzik.

46.5

Olivier Leflaive Montagny 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk

Typische ronde volle Bourgogne. Smaken van Hazelnoot, geel fruit en specerijen.

59.5

Rode wijnen:

 

Aragonez-Trincadeire-Touriga Nacional-Syrah, Herdade de Espora, Alentejo, Portugal

Rijp rood fruit, lichte houttonen, zachte tannines en een frisse afdronk.

29.95 

Lapostolle Cabernet Sauvignon Cuvée Alexandre, Central Valley, Chili

Stevige structuur, donker fruit, wat cederhout die zorgen voor de nodige tannines. Stevige afdronk die blijft hangen.

33.5

Prunotto Barbere d'Asti Fiulot, Piemonte, Italië

Een zachte barbera, een echte explosie van fruit in je mond, heerlijk jong drinken.

34.5 

Anitori Vino Nobile di Montepulciano, Toscane, Italië

Wijn met veel structuur, smaak van rode bessen, viooltjes en tabak. Ondanks de aanwezige tannines en zachte afdronk.

59.5 

Oliver Leflaive Pinot Noir, Bourgogne, Frankrijk

Fris, rond en vol elegantie, mooi fruitig en heel sappig. Deze Bourgogne klopt.

45.5

Cabernet Sauvignon, Kanonkop, Simonsberg, Stellenbosch, Zuid-Afrika

Aroma's van zwarte bes en mokka, vol, robuust met een lange afdronk.

56.5

Dessert wijnen:

Per glas: Per fles:

Bovlei, Special Late Harvest, Hanepoot, Wellington, Zuid-Afrika

Tropische aroma’s, zeer fruitige en volle smaken, mooie zuren in de afdronk

5.75 27.5

Bimbadgen, Botrytis senillon, Hunter Valley, Australië

Volle zoete bortrytis wijn met sinaasappel, abrikoos en vanille.

6.75 32.5
Laat u verrassen door onze chef-kok. Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen. Het is mogelijk om hier een wijnarrangement bij te bestellen (ook BOB-arrangement).

3 gangen verrassingsmenu: €35,50
4 gangen verrassingsmenu: €40,50
5 gangen verrassingsmenu: €47,50

3 gangen wijnarrangement: €22,00 (BOB €13,00)
4 gangen wijnarrangement: €29,00 (BOB €17,00)
5 gangen wijnarrangement: €36,00 (BOB €21,00)

FOOD

 
Appeltaart / vers van bakker Paul uit Best / slagroom 4
Oester / rode wijnazijn / sjalot / citroen 3
Portie olijven 3.5
Garnalenkroket / cocktailsaus 3
Zwezerikkroket / truffel / truffelmayonaise 3
8 Bitterballen / fijne mosterd 6.5
Pata negra / sec / 100 gram 12.5
6 Gamba's / knoflookolie / knoflookmayonaise 9.5
Charcutterie / fuet / mortadella / chorizo 14.5
Kaasplankje / 7 soorten / tomatenchutney / vijgenchutney / madeleine rozemarijn 13
Krokante kip / chilimayonaise 6
10 Joepies / mini broodjes / tapenades 7.5

Sashimi / tonijn / zalm / soja / wasabi / gember

 

18.25

Sharing platters voor +/- 2 personen

 
Meat & cheese platter
met o.a. kaas, charcuterrie, olijven, krokante kip, 
16.5
Luxury platter
met o.a. oesters, pata negra, gamba's, garnalenkroket
21.5

Bienvenue chez nous! Een bijzonder warm welkom bij Restaurant Quatre Bras. Onze menukaart wordt met regelmaat vernieuwd, en blijft u zo verrassen met alle verschillende gerechten en smaakcombinaties die ons restaurant te bieden heeft. Een echte aanrader zijn onze surprise menu’s, vers bereid door onze keuken brigade onder leiding van Frank Snoek. Er wordt een prachtige samenstelling gemaakt van verse streekproducten, en de meest interessante smaaksensaties passeren de revue. Wij hopen dat u ultiem gaat genieten van de culinaire beleving die ons restaurant u te bieden heeft. Bon apétit!

Cordialement, Sophie van Genugten

Speciaal dank voor mijn team