4 Tips voor Corona Proof vergaderen

3 september 2020
Blog

Veilig vergaderen met anderhalve-meter-samenleving

Onze locatie voldoet aan de regels volgens het RIVM en wij hebben extra voorzorgsmaatregelen getroffen om aan alle veiligheidsvoorschriften voor onze gasten te kunnen voldoen. Er is bij entree een checkgesprek, desinfectie en zijn er looproutes.

Er is voldoende desinfecterende handgel en zeep aanwezig. Medewerkers maken extra vaak schoon en werken contactloos. Zo kun je toch samenkomen met je collega’s of relaties, waarbij minimaal 1,5 meter gewaarborgd wordt. En ook heel fijn, onze locatie heeft gratis parkeergelegenheid, ligt aan de rand van Eindhoven aan de A2 en heeft een buiten locatie. Je vermijd hierdoor de drukte. De mogelijkheid bestaat ook dat ons personeel mondkapjes of handschoenen draagt.

4 tips voor het corona proof vergaderen:

Tip 1: Omdenken

Ongetwijfeld mis je ze: die gezellige pauzes met collega’s. Kletsend samen aan één grote tafel of het gesprekje bij de koffiemachine in de gang… Helaas kan dat vooralsnog niet. Daarom serveren wij koffie en thee in de ruimte die je huurt.

Wil je ook lunchen?  Ook de lunch serveren we uit in de vergaderruimte. Heb je een lange bijeenkomst en willen jullie graag buiten pauze houden? Geef dit dan aan bij de reservering, dan kunnen we hier rekening mee houden.

Tip 2: Online de live vergadering bijwonen

Het aantal personen voor een vergadering kan tot 80 personen. Audio visuele middelen zijn aanwezig en ook kun je live de bijeenkomsten van thuis bijwonen als je extra gebruik wilt maken van een professionele video conferentie. Klik hier voor meer informatie.

Tip 3: Angst wegnemen in onzekere tijden

Wij hebben een veiligheidsprotocol opgesteld hoe wij met de anderhalve-meter-samenleving omgaan en hoe wij als Quatre Bras acteren. Vinden je collega’s het fijn om deze te ontvangen, laat het ons weten. Dat stelt misschien heel erg gerust! Veiligheid boven alles.

Tip 4: De juiste locatie, het juiste tijdstip en goede voorwaarden

Alles hangt ook samen met een stukje goed management en regelwerk van de vergadering. Maak goede afspraken met de locatie. Bijvoorbeeld, wat als er een corona uitbraak is in jullie bedrijf, kan ik nog kosteloos annuleren? Wat als de coronacijfers stijgen, kunnen we dan ook nog annuleren?

Denk natuurlijk ook aan alle andere dingen: de notulen, de presentatie, de uitnodigingen, het stellen van vragen met een microfoon aan een stang etc. Wij kunnen je hierbij met alles helpen.

Vragen?

Samen met onze specialisten zorgen we voor een veilige vergadering en maken we ook voorstellen voor uw vergadering naar uw wensen.

Meer weten, een vraag of wil je een van onze ruimtes reserveren? Neem contact met ons op via 0499-371450 of deze link

Terug naar nieuwsoverzicht