Historie Restaurant Quatre Bras

Aan de rand van het centrum van Best ligt Restaurant Quatre Bras. Op deze plek opende het restaurant voor het eerst haar deuren op 30 juni 1952. Het restaurant bestaat dus al meer dan 70 jaar. Een periode waarin veel is veranderd. Quatre Bras betekend letterlijk vier armen in het Frans. Dit, omdat het restaurant vroeger gelegen was aan een kruispunt, waar de rotonde zich nu bevindt.

Nu

Quatre Bras staat bekend om haar culinaire gerechten, uitstekende bediening, gemoedelijke sfeer en perfecte locatie nabij de A2. Op de menukaart staan Frans-Mediterraanse gerechten met een Oosters tintje. Dagelijks worden alle gasten gastvrij verwelkomd en voorzien van een uitstekende maaltijd. Van een heerlijk broodje voor de lunch, tot een 5-gangen diner met bijpassende wijnen: het kan allemaal bij Quatre Bras. Reserveer nu en ervaar de Qulinairy experience.

Uniek is de zaal waarover Quatre Bras beschikt waar alle feesten tot in de puntjes worden verzorgd. Ook worden er veel zakelijke evenementen en zelfs condoleances gehouden. De moderne uitstraling van de zaal met haar LED-verlichting spreekt een groot publiek aan. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met Sophie van Genugten als gastvrouw ontbreekt het aan de gasten niets. Met haar oog voor detail en streven naar perfectie wordt alles helemaal op en top geregeld. Als u geluk heeft, speelt Sophie ook nog een nummer op de piano terwijl u ondertussen kunt genieten van uw verrukkelijke diner.

De keukenbrigade kookt met seizoensgebonden, verse producten en worden wereldse klassiekers in een nieuw jasje gestoken. Een bezoek aan Quatre Bras zal u dus niet vervelen.

Toen

Het restaurant was vroeger gelegen aan het kruispunt van een drukke weg. De drukke kruising heeft nu plaatsgemaakt voor een rotonde. Dat het restaurant zo dichtbij de snelweg gelegen is, maakte het vroeger een ideale uitvalbasis voor vrachtwagenchauffeurs. Op het menu stonden dus compleet andere gerechten dan vandaag de dag het geval is. De verdieping boven de zaal werd gebruikt als hotel. Quatre Bras’ haar gasten konden verblijven bij hun favoriete restaurant. Er zijn klassiekers die vroeger al op het menu stonden, en hedendaags nóg geserveerd worden. Deze zijn erg geliefd onder de vaste gasten. Quatre Bras is een waar begrip onder de bewoners Brabant en ver daarbuiten. Iedereen kent het restaurant en haar sublieme imago.