Easy homecooking
Bedankt voor je bestelling! Met deze uitleg en voorbereidingen ben jij de enige echte sterrenchef in huis. En heb je in een handomdraai je gasten verleid met de heerlijke mooie gerechten.
Tip: Zet onze Spotify playlist aan voor het echte Quatre Bras gevoel (Quatre Bras @HOME)
Klik hier voor de Spotify playlist
Wist je dat je ook onze gerechten warm kan bestellen? Wij raden dit echter niet aan als u lang wilt tafelen. Het meest smaakvolle is om zelf de gerechten op te warmen.
Voordat u uw diner begint mag u de hoofdgerechten al uit de koeling halen.
Uitleg bereiden van de gerechten
Brood afbakken
Als het brood nog niet is afgebakken? Dan even in de voorverwarmde oven: 180 graden 6-8 minuten
Koude voorgerechten
Naar eigen wens garnituren toevoegen zoals sla, dressing/saus en andere garnituren.
Tataki van tonijn
Pak het papiertje vast met 2 handen, til het gerecht hiermee op, en leg het voorzichtig op uw eigen bord.
Diamanthaas
Diamanthaas: Voorverwarmde oven - 180 graden - 6 tot 10 minuten. 6 minuten is meer richting rare-medium en 10 minuten is richting well done.
Pommes Anna en groente: Voorverwarmde oven - 180 graden - 6-7 minuten
Ras el hanout saus: 1 minuut in de magnetron of opwarmen in een pannetje, blijven roeren.
Leg de diamanthaas en de pommes Anna tegen elkaar aan op bord. Leg de groente erop of dicht ernaast. Strooi de notenmelange op het gerecht en schenk de saus op de diamanthaas.
Dorade
Dorade: Voorverwarmde oven - 180 graden - 3-4 minuten.
Pommes Anna en groente: Voorverwarmde oven - 180 graden - 6-7 minuten
Laurier beurre blanc: 1 minuut in de magnetron of opwarmen in een pannetje, blijven roeren.
Leg de pommes Anna op het bord en leg daarop de dorade. Leg de groente erop of dicht ernaast. Strooi de aibags op het gerecht en schenk de beurre blanc op de dorade.
Pasta Truffel
De pasta en de saus in een pan opwarmen en blijven roeren.
Opdienen met rucola en Parmezaanse kaas eroverheen.
Haché en hazenpeper
Haché en hazenpeper: 2 minuten in de magnetron of opwarmen in een pannetje
Hutspot, aardappelpurrée en rode kool: 2 minuten in de magnetron of opwarmen in een pannetje
Verse oven frites
Leg eerst ovenpapier op de bakplaat
Voorverwarmde oven - 220 graden - 2x 10 minuten (ondertussen even de friet husselen)
Kaasplankje
1.Mothais a la Feuille
Afkomstig uit Zuid-Poitou, west Frankrijk, vinden we hier de Chevre Mothais à la feuille. Het kaasje wordt gemaakt van rauwe geitenmelk. De Mothais is een van de oudste geitenkaasjes uit Frankrijk. Het bijzondere aan deze kaas is dat hij rijpt op een platanen- of kastanjeblad. Hierdoor houdt de kaas zijn vocht beter vast, waardoor hij mooi romig is. Daarbij geeft het blad een specifieke kruidige smaak af met tinten van noten.
2. l'Encalat de Brebis
Deze schapenkaas vindt zijn oorsprong in het hartje van de Midi-Pyrénées, Zuid-Frankrijk. Het kaasje heeft de vorm van een camembert en wordt gemaakt van gethermiseerde melk. Door het gebruik van schapenmelk is de smaak intenser en heeft het kaasje meer pikante tonen dan de traditionele camembert. Deze kaas is als een verborgen schat en zal u, en uw gasten zeker doen verrassen.
3. Cravanzina
Een topper uit de Piëmonte, Italië. Deze kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koe- en schapenmelk. De Cravanzina behoort tot de “Paglia” (= stro) familie. Dit betekent dat de kaas rijpt op stromatten. De kaas is vernoemd naar het nabijgelegen plaatsje Cravanzana. De kaasmaker van de Cravanzina specialiseert zich in het maken van kaas met verschillende soorten melk die hij vermengt. De smaak is fris en vol met subtiele tonen van champignons en noten.
4. Chartreux
Een ambachtelijke Alpenkaas uit de Haute Savoie. Om deze kaas te maken gebruikt de boer tussen de 60 en 70 liter rauwe koemelk voor een kaas van rond de 6 kg. De Chartreuse heeft een smeuïge pâte met mooie ronde ogen. De smaak doet enigszins denken aan de Emmentaler, alleen wat voller en romiger van smaak.
5. Abondance
Deze kaas is vernoemd naar de gelijknamige plaats van afkomst. Momenteel wordt de melk van drie soorten koeien gebruikt voor de productie van
deze kaas: Tarine-, Montbéliarde- en Abondancekoeien. De Abondancekoeien komen van oorsprong uit Zwitserland. De kaas wordt met pekelwater gewassen om de drie dagen en wordt gerijpt op sparrenhouten planken. Van oorsprong is dit een abdijkaas. De rijping is minimaal drie maanden tot een jaar.
6. Appenberger Mutschli
Romige roodflorakaas bereid uit rauwe melk, afkomstig van Simmentalerkoeien. De kaas wordt gemaakt door kaasmeester Glauser van de Bergkäserei Steinen uit Emmental. Mutschli betekent in Zwitsers dialect “halfharde kaas”. De koeien grazen in de omgeving van Berglandwirdte en de Appenberg. Gedurende het seizoen kan de romigheid van de kaas variëren. De pâte is licht “elastisch” met een smaak van noten en room. De kaas wordt gedurende 15 weken gerijpt. Aan de Hanfmutschli wordt nog hennep aan de wrongel toegevoegd; dit zorgt voor de kruidige smaak, welke prikkelt in de neus.
7. Cashel Blue
Deze milde blauwader wordt gemaakt door Louis en Jane Grubb sinds 1984 in Tipperary, Ierland. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en is vernoemd naar een eeuwenoud kasteel, dat gezien wordt als een nationaal symbool. Een jongere Cashel blue rijpt ongeveer 8 weken. De structuur is dan nog iets droger, maar in de mond wel al romig. Wanneer de Cashel blue de leeftijd van ongeveer 3 maanden heeft, wordt de structuur smeuiger. De kaas zal echter altijd vol maar wel mild van smaak zijn.