Harun Simsek

Flexibele koning

Harun begon zo’n zes jaar geleden als stagiair bij Quatre Bras. Inmiddels is hij gegroeid tot een uitmuntende kok. Hoewel zijn officiële functietitel ‘zelfstandig werkend kok’ is, vindt Harun dit niet de beste benaming: ‘Zo zelfstandig werken we helemaal niet – we helpen elkaar altijd een handje en zetten zonder moeite een extra stap voor onze collega’s. Teamwerk! Het keukenteam zie ik vaker dan mijn eigen familie, dus ik noem ze liever ‘broers’ in plaats van ‘collega’s’!’

Vroeger droomde Harun van een carrière als voetballer, zoals zijn idool Cristiano Ronaldo. Ook een baan als aardrijkskundeleraar of archeoloog leek hem fantastisch. Uiteindelijk zorgde zijn liefde voor koken er echter voor dat hij op de horeca-opleiding van het ROC in Eindhoven terecht kwam. Zijn liefde voor aardrijkskunde en geschiedenis uit zich soms nog in zijn grote algemene kennis, waarmee hij menigeen verbaast.

Harun’s motto is: Leef en laat leven. Hij wordt vrolijk van lekker weer, goede sushi en… de glimlach op het gezicht van zijn vrouw! Hij houdt van een geordende en schone omgeving – waar hij zowel op zijn werk als thuis naar streeft. Harun nodigt de gasten van Quatre Bras van harte uit om te genieten van het eten en de gastvrijheid van zijn Quatre Bras ‘familie’.