Coen Meerhoff

Maître Sommelier

Coen is de maître en hoofdsommelier van Quatre Bras. Hij werd in 1973 geboren in de Dommelstraat. Degenen die Eindhoven kennen, weten dat de Dommelstraat dé straat is om heerlijk uit eten te gaan. Het kon dus eigenlijk niet anders dan dat Coen later de horeca in zou gaan. Zijn ouders namen hem van kinds af aan al mee uit eten. Niet voor een ´happymeal´ maar voor bijzondere gerechten zoals slakken en oesters.

Na zijn koksopleiding in Eindhoven vertrok Coen met zijn vrouw en twee kinderen naar Valencia in Spanje. Daar werkte hij ruim 12 jaar als kok. Hij is dan ook gespecialiseerd in Spaanse gerechten, in het bijzonder in Paella. De Spaanse chefkok Feran Adria is één van zijn grootste voorbeelden en inspiratiebronnen. Zijn uitspraak, ´Het is niet belangrijk om beter te zijn dan anderen, het gaat er om dat je de ambitie hebt om zelf met de dag beter te worden´, is één van Coen´s lijfspreuken.

Tijdens de crisis keerde Coen terug naar Nederland. Hij nam de overstap naar de bediening, in het restaurant van een goede vriend. Een poosje geleden kwam hij bij Quatre Bras terecht als maître-sommelier. Binnen deze functie geeft hij leiding aan het bedienend personeel en deelt hij zijn wijnenkennis met zijn gasten en collega’s. Zijn passie voor wijn zorgde ervoor dat de overstap van de keuken naar de bediening vrij makkelijk was. Enige tijd heeft Coen zelf wijnen geïmporteerd uit Zuid-Amerika en Spanje.

Coen´s grootste uitdaging is om een goede balans te krijgen in de leeftijd van zijn personeel en het aantal full- en parttimers.