Het nieuwe jaar is weer begonnen en we weten allemaal wat dit betekent: Goede voornemens! Gezonder eten, (meer) sporten, stoppen met roken, minder of geen alcohol. Dit kan lastig zijn dus wij gaan je een beetje op weg helpen. Met deze mocktail (alcohol vrije cocktail) recepten, mis jij de alcohol in je drankje niet eens! Maak de mocktailshaker in je los en begin met het shaken van deze heerlijke drankjes.

The Nirvana

nirvana-101439_L Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten: – 40 ml vanillesiroop
– 60 ml kokossiroop
– 200 ml aardbeienpuree
– 200 ml room
– Aardbeien ter decoratie
Bereiding:
Vul een wijnglas met ijs. Voeg de ingrediënten één voor één de toe en meng deze goed. Snij één aardbei aan de onder kant tot ongeveer de helft in en schuif deze over de rand van het glas. En geniet van deze heerlijke zoete mocktail!

 

Nada Colada

nadacoladaDit recept is voor 4 personen
Ingrediënten: – een aantal stukjes verse ananas
– 400 ml kokosmelk
– 800 ml ananassap
– kokosrasp
– ijsblokjes
Bereiding:
Doe de kokosmelk samen met het sap en de ijsblokjes in de blender. Laat dit blenden tot je een romig, egaal geheel hebt. Schenk dan jouw Nada Colada over in een cocktailglas. Garneer tot slot met wat kokosrasp en verse ananas en klaar is je tropische drankje.

 

Nojito

mojito

Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten: – 1 fles 7up
– 4 eetlepel rietsuiker
– 2 limoenen
– crushed ice
– muntblaadjes

Bereiding:

Doe de muntblaadjes en de limoen in partjes in je glas. Strooi daar rietsuiker overheen en stamp alles aan. Doe het ijs in het glas en giet hier vervolgens 7up overheen totdat het glas vol is. Enjoy!

Print Friendly
Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
(11 views)